Jeroenmaas.reismee.nl

Directeuren zijn net mensen...

Bon Bini allemaal,

Weer een week voorbij, weer een week vol belevenissen zowel op het werk als in de avonden en weekenden. Helemaal ingeburgerd zoals we zijn kunnen wij het hele eiland aan. Op dit moment leiden wij de nieuwe stagiaires rond. We laten de plaatsen zien en laten ze genieten van de Arubaanse sferen. De sfeer die ook bij ons nog steeds goed doet!!

Arubanen maken zichzelf niet al te druk om akkefietjes. Nou, zelfs daar raak ik aan gewend. Van de week hebben we weer enorm gelachen om onze eigen domme fouten. Nadat ik netjes de was had gesorteerd bracht Remco deze naar de wasserette. Waar onze grote vriendin uiteraard weer zei 'Wash and dry, wash and dry?'. En uiteraard dat was de bedoeling. Komt Remco weer thuis zeg ik laten we gaan sporten. Komen we tot de ontdekking dat we nog maar één handdoek hebben en Remco geen sokken meer heeft... Drollen die we zijn. Maar goed, maak je niet druk om zo'n akkefietje alles kan opgelost worden, dat leer je hier wel.

Daarnaast heb ik deze week weer actief gewerkt op mijn stagebedrijf. Er waren enkele zakken meel aangekomen die er niet goed uitzagen, deze moesten dus gezeefd worden. Gojo had intussen een mooie zeef gemaakt en we konden zeven. Ik gaf aan dat ik ook wel weer eens actief werk wilde doen, dus naar huis, mijn sportkloffie aan en weer terug! Kom ik binnen, werd ik al meteen afgekraakt, want ADIDAS stond voor Alle Domme Idioten Dragen Adidas Spullen. Laat ik nu net een Adidas broek en schoenen aanhebben... Op naar het meel zeven, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. In een loodsje stonden vier personen bij een zeef, omstebeurt werd er gezeefd en alles was wit. Aangezien het altijd minimaal 32 graden op Aruba is, werd alles een plakzooi vanwege het gezweet. Ik was blij dat er nog iemand dacht aan mondkapjes anders hadden we nu poflongen! Maar wel weer gelachen met het personeel meel zeven en uiteindelijk de dag afsluiten met een heerlijk koel pilsje, heerlijk.

De zaterdag waren we overigens vroeg wakker. We zijn altijd vroeg wakker, maar nu wel heel vroeg ik stond om 8.00 uur al bij de Superfood op de deur te bonzen. Vroeg winkelen betekend minder stress, want het is minder druk. Daarnaast hebben we ook steeds minder nodig omdat we toch tegen het einde aanlopen. Na onze vroege winkeltocht gingen we nog eens lekker snorkelen. Een rustige zee, veel vis en we waren de eerste snorkelaars op het strand. Heel mooi om alles te zien, totdat een of andere Amerikaan mee ging snorkelen, zij had liga's bij, die ze rondstrooide. Opeens zaten we midden in een school vissen die dachten dat wij ook liga's hadden, gruwelijk. Wel mooi om te zien, maar om er precies midden in te zitten. Daar vind ik niets aan.

Afgelopen zaterdag hadden we op Aruba het eerste feest wat echt in ons genre paste, Apres ski party. Heerlijk, kneiters uit de Apres ski werden gedraaid, ik waande mezelf bijna weer in de Bright Side. Van Happy Hardcore tot André Hazes het werd allemaal gedraaid. Het was natuurlijk ook niet gek dat Remco en ik de tent afsloten.

Voor de zondag stond een van de mooiere onderdelen van onze reis op het programma!! Een Jeeptoer!!! Voordat we aan deze jeeptoer konden beginnen was er al het een en ander aan vooraf gegaan. We kregen bij ons autoverhuurbedrijf een flyer met All Drive Jeep Tour, wat we heel graag wilde doen. Dus na 5 keer bellen en een keer daar langs te zijn gereden was het nog steeds onduidelijk of het nu kon. We zouden zaterdag om 16.00 uur worden teruggebeld of het uiteindelijk doorging. En gelukkig om 12.00 uur kregen we het verlossende telefoontje, we moesten de volgende dag om 14.00 uur paraat staan om op pad te gaan!!

De volgende dag stonden we dan ook te trappelen om te gaan. Bij All Drive aangekomen werd het duidelijk waarom de gesprekken allemaal zo moeizaam gingen. Dit was d eerste keer dat ze zoiets gingen doen, ofwel een proeftochtje!! Vandaar dat de groep mensen die meegingen ook een gekke groep was. Jeep 1, de organisator samen met zijn vriendin. Jeep 2, Remco en ik samen met twee Surinaamse vrouwen die toevallig in een appartement sliepen bij All Drive. Zij hadden nog niets van het eiland gezien en gingen de volgende dag weg. Jeep 3, een medewerker van All Drive samen met zijn vrouw en dochter. Jeep 4, de andere organisator, een medewerker van All Drive en twee verdwaalde degelijke Spanjaarden die ze van de weg hadden geplukt. Ofwel een personeelsfeestje met enkele proefpersonen, maar dit kwam de sfeer zeker wel ten goede.

Na een kort ritje naar het zuidpunt van het eiland werden de eerste wijzigingen aangebracht. De Spanjaard mocht niet meer rijden, hij was te traag verder moesten we in een nette rij blijven rijden en we konden op pad. Gelukkig was Remco zo aardig om te zeggen dat ik mocht rijden, want ik doe niets liever dan auto rijden. De organisator voorop haalde allerlei rare moves uit en gebruikte een 4x4 auto waarvoor hij bedoeld was. Dus ik dacht, als hij dat kan, dan kan ik dat ook!!! Gevolg de eerste twee auto's gingen vol gas off road, de andere twee auto volgde ons netjes op ruime afstand. Intussen raakte wij gezellig aan de praat met de twee Surinamers achter in de auto en we fungeerde voor gids. We hebben echt heel veel gezien, van grotten tot de natural bridge. En natuurlijk zijn we gaan zwemmen aan de noordkant van het eiland, bij de ruwe zee. Er stond daar een bord met de tekst 'verboden in de onderstroom te zwemmen', wat dat was wist ik niet totdat ik in de zee stond. Gruwelijk, hoge golven die over me heen sloegen en dan kwam de onderstroom, de golf gaat weer terug de zee in. Ik werd daar gewoon getackeld door een golf. Maar dat was wel een stoere ervaring.

Uiteindelijk moest het hoogtepunt nog komen. De organisator die vooraan reed, en die ik dus nadeed, bleek de eigenaar van het verhuurbedrijf. Dus ik heb als een mafkees achter de eigenaar aangereden!! Dom of slim, volgens mij slim want Remco en ik zijn vanaf nu zijn beste vrienden met hem. We hebben alleen de Natural Pool nog niet gezien op Aruba, maar als we wilden konden we volgende week mee!! En uiteraard sloten wij deze geweldige dag met hem af volgens Arubaanse stijl, box!!

Komt goed...

sander

ow ow wat is stage lopen toch verveld.

Hier ok nog steeds genoeg vermaak, nog 2 weken en dan weer richting het o zo gezz brabant!
Wanneer komen julli terug?

groeten uit Hongarije

Tante Anny

Wat een stage dat wordt afkicken hier Jeroen !!!

Tante Anny

Vergeten Groetjes Tante Anny en Oom Ad